De Fysiske Rammer

De fysiske rammer for vores børnehave er den afvekslende natur med vores børnehavevogne, som den rullende base. To gange om året flytter vi vognene mellem vores spændende og udfordrende naturpladser i lokalområdet. En vinterplads og en sommerplads.

Børnehavevognen
Vores store børnehavevogn er 44 m² i grundplan samt 22 m² hems. Vognen er indrettet med garderobe, børne- og personale toiletter, fællesrum med brændeovn og køkken. Hemsen er børnenes eget legeunivers og en rigtig god modpol til det store uderum.

Den lille vogn er 18 m² og hovedsageligt indrette til møder og sovebørn. Den bruges også i den kolde tid, hvis pladsen bliver for trang i den store vogn.
Vognene er bygget ud fra forskellige bæredygtige principper, bl.a. med 12 volt solcelleanlæg, ventilation, muldtoilet, spildevandstank og miljøvenlige byggematerialer.

Flytning
Vi flytter mellem vores naturpladser, fordi vi ønsker, at børnene får mulighed for at opleve og udforske forskelligartet natur, f.eks. granskov, løvskov, sø og åbne arealer med videre. I de områder, hvor vi opstiller børnehavevognen, tager vi udgangspunkt i de særlige oplevelser, som den naturen her har at byde på. Det stimulerer vores sanser at være i bevægelse og giver en god modpol til vognen, som altid er den samme trygge base.

Flytningen er en begivenhed og en naturlig del af livet i Muldvarpen. Det er et projekt som både børn og forældre tager aktiv del i.

Vi snakker meget med børnene om flytningen, og vi tager på udflugt til den næste naturplads. De hjælper bl.a. også med at forberede børnehavevognen til flytning og etablering af den ”nye” lege- og lejrplads.

Flytningen har desuden en gavnlig effekt for naturen omkring børnehaven, der ikke ”slides op”, men får tid og ro til at restituere sig.

Naturpladser
Muldvarpen har to naturpladser i Rys skønne natur, hvor vi 5–7 mdr. af gangen opstiller vores børnehavevogne.

Hvor finder du os
Se oversigtskort med begge vores pladser – Se kort

  • Sommerplads: Bagved Ry Hallen – Se kort
  • Vinterplads: Ved Skærsåvej – Se kort