Det siger vores forældre

Astrid og Peter

“Som forældre i Muldvarpen skal du være forberedt på en uhøjtidelig stemning, skøre påfund der en gang  imellem kræver flere (læs mange) sæt skiftetøj.

Som forældre og barn i muldvarpen skal man være klar på omskiftelighed -hvad enten det handler om skiftet fra sommerplads til vinterplads eller de spontane skift og ændringer der kan være i hverdagen fordi de fx giver mening ift dagsform, vejr og vind.

Det vi har været gladest for ved at have børn i muldvarpen, er helt klar det nærvær og den tryghed som vi mærker i det daglige.”

Forældre til Sally på 6 år. og Ejvind på 3 år.

Jens og Anne

“Vi valgte Muldvarpen, fordi vi søgte et mindre sted med god normering og voksne med overskud og et børnesyn, der harmonerede med vores eget. Vi fandt i Muldvarpen alt det, vi havde manglet i det almindelige dagtilbud. Vi oplever voksne, der giver plads til – og er nysgerrigt på – det enkelte barn. Voksne der er helt utroligt nærværende og som giver enormt meget af dem selv i dagligdagen med børnene. Det er både rent fysisk, når der uddeles ”børnebank” eller når de voksne suser ned af kælkebakken eller ruller sig i mudderet på lige fod med børnene, men det er ikke mindst på det menneskelige plan, hvor vi som forældre kan mærke, at de voksne holder af hinanden, af børnene, af omgivelserne og den særlige Muldvarpeånd. Vi oplever et børnehaveliv, hvor blandt andet leg i mindre grupper inde og ude, kreativ udfoldelse, ture med rygsæk og fordybelse med højtlæsning og tætsidning er i fokus. Her er også plads til hemmelig fri leg, hulebyggerier, mudderkøkken og huller så dybe, at man kan støde på en kineser eller en skjult sørøverskat!

I Muldvarpen har de voksne tillid til børnene og de viser blandt andet den tillid ved at lære børnene at håndtere værktøj, bål, kløvning af brænde m.m. ud fra den overbevisning, at det er bedre, at børnene lærer at bruge eksempelvis en skarp kniv, end at skærme dem fra værktøj. Det samme gælder selve pladsen, der ikke er indhegnet af andet end en rød snor, der markerer, hvor børnene kan lege til. Det er vores oplevelse, at børnene mærker den tillid og vokser med den.

Som forældre i Muldvarpen skal man være indstillet på, at der på daglig basis er mudrede flyverdragter, våde strømper og forsvundne vanter. Alt sammen tegn på et aldrig kedeligt børnehaveliv midt i skoven, hvor vejret spiller en rolle for dagens aktiviteter.

Inden man kaster sig ud i livet som Muldvarpeforældre, så skal man overveje, om man er klar til at engagere sig i fællesskabet omkring Muldvarpen, herunder rengøringsweekender, hjælp til flytning af pladsen, forældrearrangementer, men også engagement børn og forældre i mellem. Her drager vi omsorg og hjælper hinanden med stort og småt.”

Forældre til Anker på 4 år.

Anette og Lasse

Muldvarpen er en ægte Perle.

Tilgængæld må man som forældre leve med beskidte børnehænder (læs det er meget sparsomt med håndvask og sæbe) og sjaskvåde flyverdragter.

Muldvarpen er en lille familie og det skal man være med til.

Det forventes både at man giver et nap med stort og småt og at du engagerer dig i fællesskabet.

Forældre til Thøger på 4 år

Rasmus og Ida

I muldvarpen er man aldrig i tvivl om, at det er børnene der er i centrum. Hverdagen er styret af det der rør sig lige nu og her og der er plads til kreativitet, fordybelse og nærvær og spontanitet. Børnene får fantastiske oplevelser i naturen, hvor de blandt andet er med omkring bålet, sørger for brænde og får lov til selv at save, snitte, male og blive møgbeskidte.

Som forældre bliver man inddraget og er med til at flytte fra sommer til vinter pladsen, gøre hovedrent, en´gang om året. Enkelte gange er man med til pasning hvis personalet har brug for mødedag. Alle disse opgaver er hyggelige, og man for hurtigt et godt kendskab til de andre forældre. Muldvarpen bliver derfor også et sted hvor man nyder at komme som forældre og hvor man gerne bliver hængende lidt ti !

 Forældre til Nora på 4 år

Louise

Vores opstart i Muldvarpen har været til UG.

Det kan vi tillade os at sige efter 3 børn i forskellige institutioner og forskellige erfaringer.

Mødet med de fantastiske voksne som er i børnehøjde på alle niveauer. Roen, forståelsen og imødekommenhed på det enkelte barn smitter af, når en opstart et nyt sted kan have sine udfordringer.

Med børnene i centrum, go kommunikation og fokus på individuelle behov…. og som gælder både ved en dårlig dag, de gode og de svære.

En god barndom vare hele livet og her er muldvarpen en rigtig god start, de gør en bemærkelsesværdig forskel….

 Mor til Mia på 3 år.

Mathilde og Anders

Muldvarpen passer vores børn, ikke os og vores behov! Derfor bliver ferier, lukkedage, aktiviteter, lillegrupper mm. nøje planlagt ud fra et 3-6 årligt barns behov og ‘rettigheder. Det er en del af pakken – det skal kunne rummes og forståes når man er en del af Muldvarpen❤️

Forældre til Mathias 5 år

Copyright © 2021 Muldvarpen ApS | CVR-nummer: 30502450